Jørgen de Mylius til Mølle og Tylle

Jørgen de Mylius til Mølle og Tylle

Presse

Poppens grand old man ved rorpinden, når VejleMuseerne genopliver 60’erne den 21. og 22. august i Bygningen i Vejle

Manden, der om nogen har promoveret pop- og rockmusik i Danmark, skal lede slagets gang, når Rock Nalle og Peter Belli trykker den af på scenen i VejleMuseernes genskabelse af stemningen fra de to danse- og spillesteder Røde Mølle og Tyrolerlandsbyen. Ud over de to rock og soul-koryfæer kan gæsterne også glæde sig til et kabaretagtigt show a la 60’erne, hvor solister uddannet på Det Danske Musicalakademi synger kendte musicalnumre, samt twist-konkurrence, gogo-dans med DanseQuilibrium og forskellige andre indslag på programmet. Det hele krydret med anekdoter fra tiden, hvor Jørgen de Mylius selv begyndte sin lange karriere som musik-journalist.

Stor viden om pop og pigtråd
Gennem mere end 50 år har Jørgen de Mylius været musikkens talerør i både radio, tv og ved optrædener rundt om i hele landet. Der er næppe nogen, som har så stor viden om dansk musik og pigtrådsgenren især, som han har.
For eksempel har Jørgen de Mylius sammen med Claus Hagen Pedersen produceret ikke mindre end 23 CD-bokse og derved digitaliseret dansk rock 'n' roll-, pop- og pigtrådsmusik. De første rock 'n' roll-pionerer er samlet på ”Dansk Rock 'n' roll 50 år”, der som titlen fortæller, blev udsendt på 50 årsdagen for rockmusikkens lancering her til lands i 2006.

Jørgen de Mylius har været vært på et utal af radioprogrammer, stået bag bunker af musikprogrammer på tv og skrevet en lang række biografier om blandt andre Cliff Richard, Elvis Presley, Jodle Birge og Dansk Melodi Grand Prix, ligesom han er manden bag flere end 400 sangtekster til kendte danske kunstnere og grupper som Kandis, Bjørn og Okay, Dorthe Kollo og mange flere.

Anderledes historieformidling
Mølle og Tylle er et eksempel på, hvad historieformidling også kan være. Fortiden er nemlig ikke bare museumsgenstande, og museumsformidling kan også være stemninger, lyde og musik, der formidles i de rigtige rammer. VejleMuseerne havde sidste år stor succes med genoplivningen af Røde Mølle i Spinderihallerne i Vejle, og i år går det altså løs i Bygningen.

Fredag 21. august og lørdag 22. august kl. 19.30- 24.
Bygningen, Ved Anlæget 14B, Vejle
Pris: 395 kr., der inkluderer en let anretning med to stykker smørrebrød, underholdning og dans til levende musik. Medlemmer af Ældre Sagen: 350 kr.
Billetter kan købes her. Vælg fredag eller lørdag.
Man kan også købe billetter i museumsbutikken ved Kulturmuseet Spinderihallerne, Spinderigade 11, Vejle.

Mølle og Tylle er en del af Trekantsområdets Festuge.

Spinderigade 11E
EAN nr. 5798006362332