PARTNERS

14. apr - 15. sep

PARTNERS

Exhibition Group

Hvad sker der, når en kunstner og en forening arbejder sammen og skaber et partnerskab på et kunstmuseum? Det kan du se resultatet af i den nye eksperimenterende særudstilling på Vejle Kunstmuseum, der lige nu kan ses i Utzonsalen.

Syv lokale foreninger har åbnet deres døre for syv af landets kunstnere, der hver især har skabt et værk til udstillingen med udgangspunkt i det interessefællesskab, de har mødt ude foreningerne. Udstillingen undersøger, hvad der sker i mødet mellem to verdener, som ved første øjekast virker forskellige, og hvordan samtidskunsten bygger bro og åbner døre ud i Danmarks foreningslokaler.

Publikum kan se frem til en kunstudstilling med et ben plantet ude i det lokale foreningsliv, hvor frivillige medlemmer mødes hver uge for at debattere, dele og dyrke deres fællesskab.

De syv kunstnere arbejder inden for en bred palet af medier som fotografi, lyd, skulptur, video, installation og performance.

Kunstnerne har selv udvalgt den type forening, de kunne ønske sig at arbejde med, og derfor bevæger de sig naturligt inden for det samme interessefelt, men med vidt forskellige baggrunde for at deltage.

Eksperimentet fortsætter, når foreningerne rykker ind på museet i udstillingsperioden og delagtiggør publikum i deres foreningsaktiviteter, der knytter sig til de udstillede værker.

De syv partnerskaber er:

⋄ Kristoffer Ørum – Vitar Horsens Rollespilslaug
Vitar Horsens Rollespilslaug kæmper ude i Hansted Skov og til åbningen opfører de et Incrowd spil på kunstmuseet. I udstillingen kan du se værket Hverdagens Helte af Kristoffer Ørum, der består af en række interaktive skulpturer med inspiration i rollespilernes egne objekter og værktøjskasse.

⋄ Sofie Amalie Klougart – Dansk Ornitologisk Forening, Sydøstjylland
Sofie Amalie Klougarts fotografiske værker er baseret på ture med Dansk Ornitologisk Forening på Vejleegnen. De beskriver menneskers forhold til naturen og deres længsel mod at begribe, beskytte og besidde den.

⋄ Alex Mørch – Bokseforeningen BK Nørremarken
I Bokseforeningen BK Nørremarken har Alex Mørch indsamlet video- lyd- og sensordata fra boksernes kamptræning. I værket Kæmpe kan du se menneske og maskine i forening. Se bokseren på skærm, mens robotten i rummet prøver at bevæge sig synkront.

⋄ Jens & Morten – Vejle Svæveflyveklub
Kunstnerduoen Jens og Morten har i samarbejde med Vejle Svæveflyklub skabt et interimistisk svæveflyver cockpit. Oppe i udstillingen kan man lette virtuelt fra klubbens egen landingsbane og tage turen over Vejle.

⋄ Regitze Engelsborg Karlsen – Danmarks Naturfredningsforening, Hedensted
Mød kunstner Regitze Engelsborg Karlsen, der i sit værk undersøger, hvordan vi opbevarer og dokumenterer landskabet. Skulpturerne undersøger forholdet mellem menneske og miljø og fotografierne er baseret på sten og sedimenter indsamlet ved b.la. Daugård Strand, Fakkegrav strand og Løsning.

⋄ Nike Åkerberg og Hanna Una Holmquist – Vejle Gymnastik-Forening
Som kunstner og gymnast er man drevet af disciplin, men på vidt forskellige måder, ifølge duoen Nike Åkerberg og Hanna Una Holmquist. En kunstner skal ofte være sin egen coach, hvor en gymnast har en træner, der giver en opgaver og leder vejen. Det er blevet til værket The Assignment i samarbejde med Vejle Gymnastikforening.

⋄ Kasper Hesselbjerg – Danmarks Kaninavlerforening, Horsens
Kasper Hesselbjerg har kastet sig over kaninen som “fænomen” og har skabt en forhindringsbane af skulpturer for kaniner lig de spring til kaninhop, han har set i Danmarks Kaninavlerforening, Horsens.

Mødet mellem kunstner og forening
Forud for udstillingen har de syv unge kunstnere været på feltarbejde ude i foreningerne, for at indsamle viden og møde borgerne i deres omgivende miljø. Ligeledes har kunstnere og foreninger arbejdet sammen til en workshopdag på kunstmuseet – et møde som er afsæt for kunstværkerne i udstillingen.

Værkerne, der netop nu er bliver skabt hos kunstnerne, præsenterer nye former for dialog i samtidskunsten på andre præmisser end dem, vi i forvejen kender til.

Det har været en udfordring for både kunstner og forening, der skal træde ud af deres komfortzone for at gentænke deres praksis.

Foreningens hus
I hele udstillingsperioden indtil september vil Vejle Kunstmuseum danne ramme om en slags Foreningens hus, hvor de syv foreninger via opvisninger, træning, foredrag og ture ud af huset, bruger museumsrummet som en platform til at vise omverdenen, hvad de laver – i helt nye rammer.

Publikum kan bl.a. deltage i boksetræning, kaninhop, se springturnering og blive klogere på lokalområdets naturforhold og fuglearter. Se den aktuelle liste herunder...

Museum second column

Museum second column information

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
7100
Vejle

Vejle Kunstmuseum

Kunst skaber dialog mellem mennesker og inde i mennesker. Kunstmuseet kan, med sin unikke samling der taler til både unge og ældre, nye og erfarne kunstinteresserede, spille en rolle i samfundsdebatten og i de besøgendes identitetsskabelse.

Museet er førende indenfor grafik og værker på papir, med en unik samling på omkring 20.000 værker af slagsen. Det er den næststørste samling af grafiske værker i Danmark, og den unikke position skinner igennem på hele museet.

Læs mere om Vejle Kunstmuseum, udstillingerne og praktisk information her.

Adresse:
Flegborg 16-18
7100 Vejle

Åbningstider:
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Mandag lukket, dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Museet er lukket: 24., 25., 26. og 31/12 samt 1/1